23.2.10

Catalunya Voluntària impulsa un manual sobre la Cultura de Pau i el diàleg intercultural a l’euromediterrània

Reuneix organitzacions d'Europa i de la franja mediterrània
El manual serà una "caixa d’eines" que ajudarà a resoldre conflictes, combatre els estereotips i reforçar la cooperació

Crear un manual amb eines pràctiques que conscienciï a la població en la Cultura de Pau. Aquest és l’objectiu del projecte Peace Bag for EuroMed Youth, que en la seva primera fase reunirà a Catalunya a joves provinents de 14 països d'Europa i el sud de la Mediterrània per consensuar una visió comuna de la pau i l'entesa intercultural.

Durant 8 dies -entre el 25 de febrer i el 4 de març- les 18 organitzacions que participen en el projecte impulsat per Catalunya Voluntària i la Fundació Anna Lindh treballaran per dissenyar una 'bossa de pau': un manual que aporti una major comprensió intercultural, ajudi en la resolució de conflictes i conscienciï sobre la Cultura de Pau en el treball amb joves.

El projecte, l'únic a Espanya que ha rebut el suport de la Fundació Anna Lindh aquest 2010 com a projecte de llarga durada, busca també combatre els estereotips i reforçar la cooperació a través d'iniciatives conjuntes entre la franja de països euromediterranis.

La trobada es desenvoluparà entre Barcelona i Vilanova i la Geltrú i és la primera de les tres fases en que consta el projecte. En aquesta primera etapa, els joves treballaran en la pau, la interculturalitat, la resolució de conflictes i la construcció del diàleg en el marc del treball juvenil. Les conclusions sorgides de la trobada serviran com a esbós per a la publicació d'un manual, en la tercera fase, que serà distribuït en institucions i organismes públics i privats d'aquests països com a guia per aplicar en el treball amb joves.

En la segona fase, a desenvolupar entre març i juny, els participants aplicaran en els seus respectius països les propostes sorgides de la primera fase i implementaran aquestes experiències en l'àmbit local dels països participants.

La consolidació del projecte es donarà en la tercera fase, del 10 al 16 de juliol al Caire, on es posaran en comú les experiències que donaran pas a la redacció final del manual del Peace Bag for EuroMed Youth.

"Els joves són crucials en el procés de pau ja que són els principals actors de la societat del futur. L'enfortiment de la pau i la interculturalitat a través del Peace Bag és una manera d'establir una plataforma a llarg termini de cooperació dinàmica entre ells" assenyala Meghann Aurea Villanueva, directora del projecte Peace Bag for EuroMed Youth.

Els joves líders que participaran en el curs provenen de països com Algèria, Egipte, Jordània, Líban, Palestina, Tunísia, Turquia, Israel, Bulgària, Grècia, Itàlia, Països Baixos, Polònia i Romania. Després de la seva col·laboració en el Peace Bag, els participants passaran a participar en el fòrum d’Anna Lindh que s'organitza a Barcelona entre els dies
4 i 7 de març.

Peace Bag for EuroMed Youth s'emmarca dins del programa Clam per la Pau de la Fundació Catalunya Voluntària.

La Fundació Catalunya Voluntària té com a principal objectiu la promoció del voluntariat juvenil i la mobilitat dels joves, així com la internacionalització del treball de les entitats catalanes i la creació d’espais d’educació no formal.


Actes públics:
Presentacions del Peace Bag for EuroMed Youth
Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú
Av. Víctor Balaguer s/n. 08800 Vilanova i la Geltrú
Diumenge 28 de febrer a les 11h
Parlament de Catalunya
Dimarts 2 de març a les 13h


Més informació:
93 412 4493 o 616343752
comunicacio@catalunyavoluntaria.cat
catalunyavoluntaria@catalunyavoluntaria.cat

Veure participants: PeaceBag for Euromed Youth

Nota: Josep Maria Canyelles és patró de la Fundació Catalunya Voluntària