17.1.10

Escàndol a Eco-Packaging respecte les dades del reciclatge

Sempre hem manifestat que els incompliments ètics o legals en aquelles organitzacions en les quals la responsabilitat social ha de ser més constitutiva dels seus valors causen un mal enorme als compromisos de la ciutadania i d'altres organitzacions.

Casos d'incompliments o escàndols en administracions públiques, en organitzacions no lucratives o en agències dedicades al foment de la mateixa RSE són nefastes i condemnables.

Ara apareix un nou cas per a afegir a la llista, encara que no se n'hagi determinat cap culpabilitat fins al moment. El possible escàndol que s'ha destapat afecta l'empresa Eco-Packaging, a França.

Un any després de la revelació dels riscos d'inversió d'Eco-Packaging en paradisos fiscals, l'organisme responsable de la recollida i reciclatge dels envasos domèstics torna a afrontar un escàndol. Un informe encarregat pels ministeris encarregats de l'ecologia, l'interior i economia, arriba a la conclusió que l'autorització concedida a l'eco-organització en l'any 2005 no és respectat. Segons l'informe, l'empresa va inflar artificialment el rendiment en el reciclatge, aportant dades falses. En el total dels envasos, no han comptat, per exemple, els dels restaurant.

Podeu veure l'article que publica Anne Farthouat a Novethic. Tal com acaba el seu article, "el control de les seves activitats és un repte important per a la transparència del sector".