28.1.10

El Manifest de l'Aliança de Primavera demana un canvi significatiu en la direcció estratègica de la Unió Europea

El Manifest de l'Aliança de Primavera demana, a més, que es reformulen en profunditat els principis sobre els que s'assenta la "Estratègia de Lisboa", llançada el 2005

L'Aliança de Primavera es va crear amb el propòsit de propiciar una Unió Europea que posi l'economia al servei de la ciutadania i del planeta, i no a l'inrevés. Es tracta d'una campanya conjunta impulsada per quatre grans organitzacions europees de la societat civil: l'Oficina Europea de Medi Ambient, la Confederació Europea de Sindicats, la Plataforma Social Europea i Concorde.

Totes elles entenen que, com a conseqüència de la crisi econòmica actual, hem d'extreure una lliçó clara: necessitem urgentment un canvi significatiu en la direcció estratègica de la UE. Tenint en compte que els caps d'Estat i de Govern de la UE aprovaran el 2010 una nova estratègia per a la UE, l'Aliança de Primavera considera que ha arribat el moment d'influir en la direcció estratègica europea.

Organitzacions de tots els àmbits de la societat civil -inclòs el moviment de Comerç Just, les campanyes contra la pobresa i per la sanitat, les organitzacions de consumidors i representants de la comunitat científica- han expressat ja el seu suport al Manifest, on s'assenyalen 17 propostes per una UE que situï en primer lloc la ciutadania i el planeta.

Si voleu conèixer el document íntegre, consulteu la web de l'Aliança de Primavera.