14.12.09

“Fent iogurts fem aflorar les capacitats de cadascú”

La revista de la Fundació Catalana de l'Esplai entrevista Cristóbal Colón, impulsor de la cooperativa La Fageda, Centre Especial de Treball. Us convidem a llegir aquest reportatge sobre un projecte del qual ja hem parlat en altres ocasions.

Us avancem el perfil de l'entrevistat:

27 anys d'utopia 
Cristóbal Colón va néixer a Zuera (Saragossa) l'any 1949. Als 13 va quedar orfe i va anar a treballar amb un oncle que era sastre, amb qui afirma que va aprendre el valor de la feina ben feta.

Motivat pel misteri de la consciència de l'home, va entrar en contacte amb la psiquiatria en els primers anys de la dècada dels 70. Després de treballar en els hospitals psiquiàtrics de Saragossa, Martorell i Salt, i ja Llicenciat en Psicologia, va decidir muntar a Olot un projecte alternatiu a la psiquiatria convencional: la cooperativa La Fageda.

Vint-i-set anys després de la seva creació, La Fageda s'ha convertit en la tercera empresa productora de postres lactis de Catalunya, i dóna feina a 250 treballadors i treballadores, prop de 150 dels quals amb discapacitat intel·lectual o malaltia mental i acull al 100% de les persones que pateixen alguna d'aquestes patologies a la comarca de la Garrotxa.

Pàg 1 de l'entrevista
Pàg 2 de l'entrevista

Aprofitem per a mostrar-vos aquest reportatge, que trobareu al youtube:



Altres referències anteriors en aquest blog: