4.12.09

Catalunya Voluntària participa a una de les majors Conferències de voluntariat de la regió Àsia-Pacífic

Lluc Martí, director de l’Oficina del Voluntariat Juvenil de IAVE, gestionada per Catalunya Voluntària, ha participat en la Conferència de Voluntariat Àsia-Pacífic de IAVE celebrada a Chaosium (Taiwan) entre el 26 i el 29 de novembre. Més d’un centenar de joves voluntaris i treballadors juvenils de 9 països asiàtics, entre ells els gegants Xina i Índia, han discutit sobre la participació voluntària dels joves en el desenvolupament de la regió Àsia-Pacífic i els seus reptes de futur.

La representació catalana de l’Oficina ha viatjat fins a Taiwan per consultar al moviment voluntari de l’Àsia sobre les seves percepcions del moviment, les seves necessitats i les seves expectatives per tal de trobar punts de col·laboració en un context on el voluntariat és un fenomen relativament nou, per explicar les funcions i objectius de la IAVE Youth Office amb seu a Catalunya i recordar les possibilitats de treball en xarxa i de compartir projectes, experiències i estratègies que ofereix la globalització electrònica.

Martí ha recordat davant dels assistents a la conferència, i en relació amb la Resolució de promoció de “polítiques i programes per involucrar la joventut”, que ha publicat aquesta setmana l’Assemblea General de les NU, que “la participació activa dels joves per tal de millorar la societat està estretament relacionada amb la promoció del voluntariat juvenil”. En el mateix sentit, les NU han apel·lat en la Resolució al creixement dels seus programes de voluntariat per assolir aquesta major implicació dels joves.

Els més de cent voluntaris i treballadors juvenils de la Xina, les Filipines, Corea del Sud, Bangladesh, Índia, Tailàndia, Japó, Vietnam i Taiwan han escoltat i participat en les propostes formulades per la Oficina i s’ha construït la base de futures col·laboracions entre Catalunya i els països asiàtics en l’àmbit del voluntariat.

Nota: Josep Maria Canyelles és patró de la Fundació Catalunya Voluntària