24.11.09

Líders empresarials criden a sortir del derrotisme emocional i de l'autocàstig nacional

Josep Mateu (FemCat): 'Hem de sortir del derrotisme emocional i de l'autocàstig nacional'

Entrevista amb el president de la fundació, que diu que ser en un estat semifederal és ara un fre

De les institucions aparegudes aquests darrers anys FemCat és una de les que ha cridat més l'atenció. Aquesta fundació de joves empresaris, que el president, Josep Mateu, anomena 'patriotes', ha estat al darrere de la protesta contra la centralització de l'aeroport del Prat i de l'adquisició de Spanair per uns empresaris catalans. Mateu critica en aquest vídeo la visió a curt terme, pròpia de l'esfera política, i reclama acord en els grans afers.

Per Mateu, només amb 'consens polític en els temes clau' es pot revitalitzar l'economia del país. 'Si aconseguim aquesta unitat entre els polítics catalans aconseguirem la gestió de l'aeroport i un bon model de finançament', diu. Mateu comenta, també, que formar part d'un estat 'semi-federal és ara mateix un fre', vist 'l'esperit d'iniciativa que té el nostre país.'

El president de FemCat, que també és el director general del RACC, insisteix a dir en aquest sentit que cal recuperar l'autoestima del país i que tant els polítics com la societat civil 'hem de sortir del derrotisme emocional i de l'autocàstig nacional' de tots aquests darrers anys.
Font: vilaweb



+ Web de FemCat.
+ Vídeo de l'acte impulsat per FemCat per a demanar la gestió de l'aeroport del Prat (22-3-2007).

FEMCAT, JOVES EMPRESARIS AMB EMPENTA

La fundació FemCat es va constituir l'any 2004 per joves empresaria catalans amb el propòsit de fer fer un pas endavant a Catalunya. La seva referència és el model finlandès, 'que va passar d'un situació de crisi profunda als anys noranta a ser una dels països capdavanters invertint fort en recerca, educació i economia internacional.' FemCat impulsà l'any 2007 una mobilització empresarial per a reclamar la gestió de l'aeroport del Prat (vegeu el vídeo de l'acte) i més endavant participà activament en la compra de Spanair per part d'empresaris catalans.