23.11.09

Les escoles de negocis franceses reforcen les seves actuacions d'RSU

Les escoles universitàries de negocis franceses estan reforçant el seu compromís amb la responsabilitat social corporativa, segons informa el diari "Le Figaro".

Alguns centres docents gals s'han adherit al Pacte Global de Nacions Unides, pel qual les empreses es comprometen a adoptar mesures per millorar la seva actuació en l'àmbit dels drets humans i laborals, ia protegir al medi ambient. Aquest és el cas de audencia, mentre que altres com HEC, ESCP, l'Escola de Gestió de Grenoble i ESC Montpeller, estan en procés d'adhesió.

També són cada vegada més les que creen departaments sobre responsabilitat social corporativa i empresa social, que tenen per objectiu investigar aquests temes, per tal d'introduir en els seus temaris i sensibilitzar als seus alumnes sobre ells.

A més, les escoles universitàries de negocis gales estan reforçant les seves mesures per incrementar el nombre d'estudiants de zones desfavorides que estudien en els seus centres a través de programes com Pourquoi pas moi? (Per què jo no?) que en l'actualitat ja ofereixen 40 centres.

Escoles com ESC Dijon, ESC Toulouse i ESC La Rochelle fomenten la participació dels seus alumnes en tasques de voluntariat i humanitàries, que formen part del seu programa d'estudis.

Com a conseqüència de la crisi, diversos centres, entre ells audencia i l'Escola de Gestió de Grenoble han començat a impartir assignatures per a la prevenció de riscos financers, el frau i la corrupció.