4.11.09

Els clubs de futbol tenen raó sobre la nova fiscalitat. Llàstima que les seves raons no siguin ètiques



A partir de l’1 de gener que ve, els clubs de futbol espanyols tindran un incentiu menys per atraure els grans jugadors estrangers ja que els treballadors estrangers amb rendes superiors a 600.000 euros deixaran de tributar al 24% i s’incorporaran al tipus general que paguen aquest nivell de rendes, que és el més alt possible, el 43%.

Llegim al Periódico que la Lliga de Futbol Professional (LFP) va expressar ahir la seva enorme preocupació i va amenaçar d’aturar la competició si s’aprova el nou règim fiscal. Afirmen que aquesta mesura pot significar un perjudici irreparable per al futbol espanyol. "La nostra Lliga deixarà de ser la millor del món en detriment d’altres i els grans clubs perdran potencial davant dels seus rivals europeus".

A més, han explicat que amb aquesta mesura Hisenda hi sortirà perdent ja que no es podran fitxar els jugadors de primera línia com ara, i per tant es deixaran d'ingressar molts impostos.

Efectivament l'LFP té tota la raó: ser un paradís fiscal va molt bé, capta talent, estalvia diners, aporta diners a les arques públiques... Que ho expliquin als paradissos fiscals que hi ha pel món! Només hi ha un petit problema que no esmenten: que no és ètic. I a més, adultera la competició ja que l'estat espanyol s'ha convertit en el paradís fiscal ideal per al futbolista estranger cosa que convertia els equips espanyols en més competitius. Haurem de conformar-nos a jugar sense avantatge!