9.10.09

La sobrecàrrega de feina mata a França almenys 300 persones per any

Fa un mes parlàvem sobre els Suïcidis a France Telecom, ja que als darrers anys en aquesta empresa hi ha hagut 23 suïcidis entre el seu personal.

Ara volem veure com ho valoren des de França, per mitja d'un article que ens n'ofereix una major perspectiva, focalitzant no solament aquesta empresa sinó altres casos i el 'total acumulat' de persones que han treballat literalment fins a la mort.

Almenys un mort per dia de suïcidi o atac de cor per esgotament està relacionat amb el món de l'empresa ... Els periodistes d'investigació de Paul Moreira i Hubert Prolongeau han fet sonar l'alarma en un llibre, "Treballar fins a morir-ne". Una marea que afecten tant la indústria com els serveis.

24 és el nombre acumulat dels suïcidis a France Telecom des de febrer de 2008. Més recentment, el 28 de setembre, la d'un empleat que treballa en un centre de trucades de Annecy. Trist rècord. Per sobre de l'onada de suïcidis de 4 coneguts per Renault, inclosos 3 de final de 2006 i principi de 2007 dins de la Technocentre, el seu centre de recerca de prestigi. O els 6 suïcidis en 6 mesos de Peugeot a Mulhouse.

I aquestes xifres donen una idea de la realitat, va dir l'autor el periodista Hubert Prolongeau amb Paul Moreira per al treball a la mort, una investigació sobre el suïcidi a l'empresa. "Estem en la fase d'observació, amb una presa de consciència. El balanç de 300 a 400 persones per any correspon a una extrapolació, una estimació mínima basada en un estudi realitzat el 2003 a la Baixa Normandia. Probablement s'ha de multiplicar per 10. La gran majoria dels metges de treball considera que la xifra real és molt més gran que una persona per dia ".
[continuar llegint original en francès] [traducció automàtica en català]


Nota: etiquetem aquest apunt també com a RSA en tant que France Telecom està controlada pel sector públic francès.