14.9.09

Torna la campanya "Del tros al plat" al Pallars Sobirà

Continuar menjant un producte bo, sa i just que provingui de les muntanyes del Pallars i que ajudi a mantenir la professió de petits productors agroalimentaris, és l'objectiu de la campanya "Del tros al plat" que el Consell comarcal del Pallars Sobirà ve reeditant des de l'any 2007.

L'àmbit d'actuació és cada vegada més directe i abasta des de les escoles fins els comerços i els restaurants de la zona. La idea és afavorir el consum dels productes locals per a poder mantenir també una manera de viure i l'entramat social que implica.

El Consell Comarcal participa alhora en el projecte d'àmbit europeu Agriproxi, vinculat als ajuts interreg, que promou la producció de proximitat.

D'altra banda, aquesta segona etapa de la campanya conté la introducció d'un nou model de menjador escolar "eco-local" (productes ecològics i convencionals de comarques de l'entorn) que es complementen amb la divulgació a través de la creació d'horts escolars ecològics i cursos de cuina, tallers de gust, tallers de pa, formatges, embotits, etc. que s'impartiran durant tot el curs.

La campanya d'aquest 2009 també inclou l'inici d'una experiència de turisme associat a l'activitat agrària que preveu la realització d'uns itineraris agroalimentaris que donaran a conèixer l'activitat pagesa i ramadera i els productes que elaboren els mateixos artesans.

Més informació: Campanya "Del tros al plat"
Notícia procedent de Jornal.cat