30.9.09

ISO publica l'últim esborrany de la guia sobre RSE, ISO 26000

L'Organització Internacional d'Estandardització (ISO en les seves sigles en anglès) acaba de fer públic l'esborrany de la futura Guia ISO 26000 sobre Responsabilitat Social, entrant en una nova fase fins a la seva publicació definitiva en ser publicada com a projecte de Norma Internacional. Aquest esborrany es coneix com Draft International Standard (DIS) i es pot descarregar en anglès.

Ara s'obre un període de cinc mesos, fins el 14 de febrer de 1010, en el qual els diferents organismes nacionals que componen l'ISO hauran de votar i comentar el text que s'acaba de fer públic, segons informa l'organització.

Les aportacions seran discutides en la propera reunió, el maig de 2010, del Grup de Treball d'ISO sobre Responsabilitat Social, que està desenvolupant la Guia.

En el cas que la votació sigui favorable, el document serà tramès als membres de l'ISO com Final Draft International Standar (FDIS), i, si aquests ho acorden, serà publicada com a norma internacional a finals de 2010.

Amb aquesta iniciativa internacional es pretén donar una orientació harmonitzada a nivell mundial sobre la responsabilitat social, de manera que el document inclou conceptes i àmbits sobre aquest nou camp de coneixement.

Així, segons ISO, proporcionarà orientació sobre els principis bàsics de responsabilitat social i sobre la manera d'integrar el comportament socialment responsable en les estratègies, sistemes pràctiques i processos de les empreses. A més, vol ser útil per a tot tipus d'organitzacions interessades en l'RSC.

L'orientació de la norma està basada en les bones pràctiques ja existents tant en el sector públic com privat, i des de l'organització d'estandardització es considera com coherent i complementària a les declaracions i convencions de les Nacions Unides i els seus organismes.

En el procés hi han participat 91 països i 42 organitzacions amb estatut d'enllaç per part d'ISO, sota la direcció dels membres d'ISO al Brasil i Suècia. Aquestes persones han inclòs a representants de la indústria, governs, treballadors, consumidors, organitzacions no governamentals, i investigadors i acadèmics, amb un equilibri tant geogràfic com de gènere.

Descarregueu-vos l'últim esborrany de l'ISO 26000.

Font: Servimedia