23.8.09

Un xip possibilitarà que els consumidors segueixin el destí de la seva brossa

  • El projecte Trash Track vol revelar la complexitat del procés d'eliminació dels objectes quotidians

Gràcies a l'aplicació d'un rastreig a través de codis es pot saber el recorregut que han tingut alguns aliments que consumim abans d'arribar al nostre plat. L'anomenada traçabilitat s'esta implantant, no amb la velocitat que es preveia quan es va elaborar la normativa, però el seu compliment ja implica una identificació de qualitat del producte. Ara, les novetats venen a partir de l'aplicació d'aquest rastreig a la brossa que produïm. Es tracta d'una eina que s'està posant a prova en la gestió de residus de les ciutats de Seattle i Nova York que pretén optimitzar el rendiment del sistema i incrementar el percentatge del reciclatge.

Així, els veïns d'aquestes dues ciutats americanes podran fer un seguiment a través d'Internet del recorregut que fan els seus residus un cop els llencen, gràcies al projecte iniciat per l'Institut Tecnologic de Massachusetts (MIT). D'aquesta manera, els pot ajudar a ser conscients del que costa desfer-se d'un residu i influir sobre els seus hàbits de compra. "Potser aconseguirem que abans de comprar aigua envasada o maquinetes d'afaitar d'un sol ús, el consumidor s'ho pensi dues vegades", argumenten els investigadors.

També, explica Carlo Ratti, cap del MIT SENSEable City lab, gràcies a les dades que recopilaran en aquest experiment es podrà identificar quins són els punts febles del sistema i els processos on baixa el rendiment de la gestió.

El projecte anomenat Trash Track serà presentat per l'Architectural League of New York aquest setembre.

Font: Jornal.cat

Font originat i més informació: MIT