13.7.09

Greenpeace alerta els consumidors sobre els perills de l'arròs transgènic

Greenpeace alerta els consumidors sobre els perills de l'arròs transgènic i exigeix a Bayer que detingui la seva comercialització. Demana, a més, a tots els països que rebutgin els aliments modificats genéticament.

Greenpeace ha iniciat una nova campanya que recull signatures per sol·licitar a Bayer, la multinacional alemanya, que detingui la manipulació genètica que s’aplica a l'arròs perquè suporti grans quantitats de glufosinat, un pesticida altament tòxic. L'ONG el considera molt perillós tant per als éssers humans com per al medi ambient, l'agricultura i la biodiversitat.

Les evidències en contra del glufosinat són tan contundents que l’han situat entre els 22 pesticides que haurien de deixar de produir-se a Europa. Els efectes coneguts del pesticida apunten que pot causar danys fetals, així com afectar a la fertilitat, expliquen des de l'ONG ecologista. Segons l'Agència de protecció Mediambiental dels Estats Units, estudis sobre l'arròs transgènic de Bayer mostren la presència de glufosinat en tots els seus productes elaborats amb arròs.



Si bé l'arròs és l'aliment que es consumeix diàriament per la meitat de la població mundial, la majoria dels països ha rebutjat la seva experimentació. Actualment, l'arròs transgènic no es comercialitza enlloc del món però això podria canviar en breu ja que la Unió Europea decidirà en les pròximes setmanes si l'arròs transgènic podrà introduir-se al mercat, i ser part de la nostra vida quotidiana.