30.6.09

La Casa Reial va pagar per a poder-se fer una foto amb Al Gore

Sense comentaris.

Segons informa Iberglobal, Al Gore va exigir un plus per fotografiar-se amb Felip de Borbó. Va succeir a Nova York, el passat 17 de març. El príncep Felip, de visita oficial als Estats Units, va presidir la 'Conferència sobre Sostenibilitat Empresarial Espanya-EUA'.

Una de les conferències de la jornada va córrer a càrrec de l'ex vicepresident nord-americà Al Gore, convertit ara en 'guru' del canvi climàtic. Per descomptat, el que va ser 'número dos' de Bill Clinton a la Casa Blanca va exigir per donar aquesta conferència seu elevat caché, que se situa en els 200.000 euros per ponència. Els diners ho va haver d'abonar l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (ICEX), dependent del ministeri d'Indústria.

Li expliquen a El Chivato que els organitzadors de l'acte van sol licitar a Al Gore que es fes una foto amb el príncep Felip, al que l'ex vicepresident es va oposar sobre la marxa. Es va negar en rotund a fer-ho, tot i que havia estat guardonat amb el premi Príncep d'Astúries de Cooperació 2007.

El seu argument: en el contracte que va signar amb l'ICEX no venia recollit que hagués de fotografiar-se amb Felip. Va ser llavors quan el representant d'Al Gore va negociar 'in situ' amb els delegats del ICEX una clàusula addicional al contracte.

Finalment, ambdues parts van acordar que el nord-americà cobraria, a més dels 200.000 euros, uns diners extra per aquesta fotografia al costat del príncep.