20.5.09

Detingut el vicepresident de l'ONG Infancia sin Fronteras

Informació extreta de: Canal Solidari/Europa Press (11/05/2009)

Un dels detinguts per la policia després de la desarticulació d'una organització especialitzada en falsificació de targetes bancàries, falsificació de documents, blanqueig de capitals i afavoriment de la immigració il·legal és el vicepresident i membre fundador de l'ONG Infancia sin Fronteras, Miguel Ángel Gisbert.

Després de conèixer-se la notícia, Infancia sin Fronteras ha cessat Miguel Ángel Gisbert del seu càrrec i ha anunciat que obrirà una investigació, per si fos procedent iniciar qualsevol acció legal contra ell.

En l'operació van ser detingudes 29 persones a Madrid i Barcelona. Segons fonts policials, el grup es dedicava a l'afavoriment de la immigració il·legal. La seva finalitat era aconseguir que ciutadans cubans entressin de forma il·legal als EUA, a través d'una complexa ruta que passava per Nicaragua, Espanya i Mèxic fins a arribar a la frontera dels EUA.

La infraestructura la facilitava l'alt càrrec de l'ONG, que realitzava viatges continus a Nicaragua, principal centre d'activitat de l'organització. En aquest país, segons les mateixes fonts, hi tenia establertes diverses empreses 'fantasma', les quals es mantenien amb diners procedents del blanqueig de capitals, la matriu de les quals es trobava a Espanya. A través d'aquestes empreses, i a canvi de diners, s'oferien presumptament contractes de treball a ciutadans cubans perquè hi treballessin.

Amb aquest sistema aconseguien que aquestes persones viatgessin a Nicaragua, suposadament per treballar. Després d'esperar un temps prudencial, es remetia des de l'Estat espanyol, on estava l'empresa matriu, una carta d'invitació i un contracte de treball, amb el qual els ciutadans cubans es desplaçaven fins l'Estat, segons les fonts policials. Així aconseguien entrar amb aparença de legalitat, malgrat que aquesta empresa no existia.

Llegeix més

Nota: en el seu web no apareix cap nota explicativa del fet. Alhora el dossier de Responsabilitat Social que hi tenen sols parlen de Responsabilitat Social de les Empreses a qui demanen diners però enlloc es refereixen la gestió de la pròpia RS. 

Òbviament el presumpte mal comportament d'una persona no pot tacar una institució, però en tot cas pot ser indicatiu d'una gestió de la pròpia RSO no prou acurada.