20.4.09

Taula rodona: Poden les empreses contribuir als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni?


  • Data: 4 de maig del 2009
  • Hora: 19.30h
    Lloc: ESADE Barcelona (Ed. 3)

    El debat al voltant la participació del sector privat com a resposta a la realitat de la fam o la pobresa al món sembla que comença a superar la discussió de si aquesta qüestió li és pròpia o no. S'ha argumentat, amb raó, que el sector privat no hauria d'envair competències i responsabilitats que corresponen als Estats quan es tracta de competències i responsabilitats vinculades a drets humans de caràcter universal, com l'educació o la salut. Altres veus, més crítiques, provenen de les pròpies empreses que opinen que aquestes ho haurien de tenir ningun tipus de responsabilitat respecte a qüestions totalment desvinculades a la seva principal raó de ser, que és el benefici econòmic.

    Tot i això, sembla cada cop més clar, en el context de la globalització, que tots els actors són interpel·lats pels reptes globals als quals s'afronta la humanitat. D'aquí que el paper de les empreses sigui considerat cada cop més preponderant en la solució de qüestions que afecten a les condicions de vida i, sovint, també el sofriment quotidià de la població mundial. En la era global, la governança de qüestions que afecten a la població mundial no es circumscriu a l'actuació d'un únic actor (els Estats) sinó que, s'interpel·la a altres actors que, amb diferents responsabilitats i àrees d'influència, poden contribuir a través de les seves actuacions a traçar un destí diferent per a una gran majoria de la població que actualment es troba en una situació d'extrema vulnerabilitat.

    En aquest acte participaran:

    David Minoves, Director general de cooperació al desenvolupament i Acció Humanitària, ACCD
    Eva Granados, Secretaria de Política Institucional d'UGT Catalunya
    Montserrat Tarrés, Directora de comunicació corporativa de Novartis
    Jaume Delclos, tècnic en temes d'aigua de l'Associació Catalana Enginyeria Sense Fronteres
    Maria Prandi, coautora del llibre, Responsable del Programa Empresa i Drets Humans de l'Escola de Cultura de Pau de la UAB i investigadora de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE
    Modera: Josep M. Lozano, coautor del llibre i investigador senior de l'Institut d'Innovació Social d'ESADE

    ESADE Barcelona (Ed. 3) Av. Esplugues 92-96 (sala polivalent, 2a planta)

    Places limitades, se prega confirmació fent clic aqui.

    Amb la col·laboració de: