25.3.09

La Caixa i la Cambra de Tarragona fomentaran la contractació de persones en risc d'exclusió

La col·laboració entre "la Caixa" i la Cambra de Tarragona persegueix crear una aliança sòlida amb el teixit empresarial tarragoní per potenciar la integració laboral de persones amb dificultats especials a l'hora d'accedir a un lloc de treball, com ara joves, aturats de llarga durada, dones víctimes de la violència de gènere, persones immigrades i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial.A Tarragona, 287 persones han aconseguit una feina des de l'inici del programa en un total de 163 empreses gràcies a la xarxa formada per vuit entitats socials: Santa Teresa del Vendrell, L'Heura, Associació de Pares de Minusvàlids del Baix Camp, Aprodisca, Ecom, Onada, Creu Roja Terres de l'Ebre i Ginac.
Els signants de l'acord, després de l'acte celebrat a la Cambra El president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona, Albert Abelló; la delegada general de “la Caixa” a Tarragona, Empar Martínez, i Josep Gomis, representant del Grup Incorpora Tarragona, han signat avui un conveni de col·laboració que té dos objectius: permetre a les empreses tarragonines dur a terme programes de responsabilitat social corporativa i fomentar la integració laboral de persones en risc d’exclusió social i que tenen dificultats per accedir a un lloc de treball. A la signatura ha assistit també el responsable del programa, Jaume Farré.

Aquesta col·laboració per a la contractació de persones en risc d’exclusió social es durà a terme en el marc del programa Incorpora de la Obra Social "la Caixa" amb l’objectiu que la iniciativa es pugui implantar en el major nombre possible d’empreses de Tarragona agrupades en la Cambra de Comerç. La voluntat és concretar un model d’intermediació que es converteixi en un referent com a eina de cohesió social.

La Cambra de Tarragona aporta al programa Incorpora de l’Obra Social "la Caixa" el coneixement de l’empresa i de les seves necessitats. Aquesta associació actuarà, a més, com a vincle entre el món empresarial i les entitats socials i elaborarà un model de relació entre els dos àmbits per millorar l’índex  d’inserció de persones en situació o risc d’exclusió.

Des de l’any 2006, l’Obra Social "la Caixa" fomenta, amb el programa Incorpora, la incorporació al món laboral de persones en situació o en risc d’exclusió social i amb dificultats especials per trobar feina. Un dels eixos d’aquesta iniciativa és posar al servei del teixit empresarial un programa de responsabilitat social corporativa per afavorir la integració laboral.

 Des de la seva posada en marxa, el programa Incorpora de l’Obra Social "la Caixa" ha permès la incorporació al món laboral de 14.400 persones en risc d’exclusió social a tota Espanya. A Tarragona, han trobat feina 287 persones a 163 empreses que ja col·laboren amb el programa.

"la Caixa" i la Cambra de Tarragona, un pont entre les empreses i les entitats socials

Gràcies al programa es generaran noves oportunitats de feina a l’empresa ordinària per a aquests col·lectius a través d’una xarxa d’insertors laborals creada en col·laboració amb un total de vuit entitats: Santa Teresa del Vendrell, L’Heura, Associació de Pares de Minusvàlids del Baix Camp, Aprodisca, Ecom, Onada, Creu Roja Terres de l’Ebre i Ginac. En definitiva, "la Caixa" farà de pont entre aquestes entitats i les empreses per crear un clima de confiança mútua que permeti impulsar projectes comuns pel bé de les persones en risc d’exclusió social.

A més, aquesta col·laboració també persegueix que les empreses petites i mitjanes exerceixin la seva responsabilitat social. Mitjançant accions divulgatives i jornades de responsabilitat social empresarial en integració laboral, es sensibilitzarà i motivarà els empresaris en els avantatges de contractar persones en risc d’exclusió social.

Font: Cambra de Tarragona. Publicat: 25-03-2009  Tinet