30.4.09

Les antenes que fan de palmera

Fa un any llarg, escrivíem sobre les antenes de telefonia mòbil disfrassades de palmera. L'article començava així:

Recordareu els dibuixos d’Ibáñez del Mortadel·lo i Filemó en què els objectes es camuflaven de manera inversemblant. Qualsevol semàfor podia ser la porta d’entrada a les dependències secretes de la TIA.... La mateixa sensació hem experimentat en ser assabentats que dues magnífiques palmeres no eren sinó dues antenes de telefonia mòbil discretament ocultes mitjançant tècniques de disfressa...
Volem ara recordar-lo amb motiu del reportatge que es fa sobre aquest tema a Lindstrom i que valora el factor d'innovació que té aquest invent. En tot cas, el tema a valorar no és tant l'estètic com el de seguretat per les radiacions. No sabem de quina informació disposa la població nigeriana, però recordem que a Xile vam coincidir amb una manifestació davant el Palacio de la Moneda que reclamava que l’Executiu legislés sobre la instal·lació d’antenes. Mentre que a Itàlia, per exemple, es permet un llindar d’ona de 10 unitats, a Xile la permissivitat arriba a 435. Però a més, no hi ha limitacions respecte a la proximitat a escoles o hospitals.



Turn weaknesses into strengths: Nigerian Palms

LAGOS, NIGERIA: Discover how a telecommunications company in Nigeria has changed ugly radio towers, for mobile signals, into a very effective advertising campaign.

Lindstrom explores in this video blog how a number of seemingly normal palm trees are actually a local telecommunication operator's radio towers, changing the normally bad looking traditional base stations into a good looking palm tree, by using a well known symbol and a sense of humour.

Click Here to watch Lindstrom's latest video report from Nigeria or click here to watch the entire library of video reports about brands in recession.

Entra vídeo Nigèria