22.3.09

Més de 160 organitzacions protestaran a Barcelona contra la política ambiental de la Generalitat

Lamenten que malgrat el canvi al Govern la política ambiental és continuista amb la de CiU, que ja va generar protestes l’any 2001

Més de 160 entitats ecologistes i plataformes de defensa del territori es manifestaran aquest diumenge a Barcelona per denunciar la política ambiental del Govern de la Generalitat que quantifiquen en 440 conflictes ambientals, territorials oberts. Les entitats convocants recorden que l’any 2001, 87 entitats i plataformes també van convocar una manifestació contra la política ambiental del Govern de la Generalitat, aleshores en mans de CIU.

Avui aquests conflictes són encara més nombrosos

Els convocants volen fer visibles els nombrosos conflictes ambientals arreu del nostre territori, fer front a les agressions al territori, al medi i la salut arreu del país, mostrar el rebuig al model socioeconòmic actual, que comporta l’actual crisi i la destrucció del territori i per demanar un canvi profund cap a un model alternatiu veritablement sostenible.

Malgrat els discursos, el Govern i les institucions afavoreixen els interessos de les grans corporacions privades, i destinen els recursos públics a la continuïtat d’un model neoliberal obsessionat pel creixement, responsable de la crisi econòmica i ambiental actual, i incompatible amb la preservació del medi ambient, l’equilibri territorial i el benestar social. Lamenten que malgrat que el color del Govern ha canviat, aquest desenvolupa una política ambiental continuista respecte la que ja va generar protestes l’any 2001, que segueix sent ineficaç i contraria als interessos de la població; que afronta la crisi ambiental que provoca ignorant qualsevol demanda de canvi, amb mitjans repressius i retallada de drets i llibertats (per ex, judicialització de les accions reivindicatives i de defensa del territori- Pla CAUFEC, transgènics,..). També denuncien l’ús pervers del llenguatge i el maquillatge “ambiental”, i la manipulació informativa que sovint reflecteixen alguns mitjans de comunicació.

Més informació: web de la manifestació
Font: Jornal.cat