13.3.09

L'RSE a Catalunya Ràdio


El programa Solidaris, que s'emet cada dissabte a les 13h a Catalunya Ràdio, presentat per Rita Marzoa, ha tractat avui sobre la Responsabilitat Social, amb la participació de Marcos González (Media Responsable) i Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global).

El promotor de Responsabilitat Global ha fet referència al paper de les organitzacions no governamentals (ONG) en el desenvolupament de l'RSE.

També ha manifestat que la crisi actual hauria de promoure un model d'economia més sostenible. En aquest sentit, ha fet referència a tres grans moments en l'RSE vinculats a tres crisis:

  1. La crisi del model industrial i l'aparició de la Nova Economia i tot el model de gestió dels actius intangibles de les empreses va ser el factor clau que va causar el desenvolupament de l'RSE.
  2. La crisi ambiental al voltant de l'escalfament global, que està causant que algunes empreses apostin per una innovació que incorpori de manera fonamental aspectes com l'ecoeficiència.
  3. La crisi financera i econòmica global que causarà una necessitat d'introducció de criteris de transparència i bon govern de manera encara més important al que es va desprendre de la crisi que es va viure a l'inici de mil·lenni amb les punt com i Enron.

Del conjunt d'aquestes tres crisis hauria de sortir-ne una evolució en el model que suposi no solament que algunes empreses optin per l'RSE sinó que tot el sistema es doti d'una economia més sostenible.

Podeu escoltar el programa clicant aquí: