11.2.09

Municipis europeus es comprometen a reduir emissions


Prop de quatre-centes ciutats d'arreu d'Europa s'han compromès avui a superar l'objectiu energètic fixat per la UE de reduir un 20% les emissions de CO2 d'aquí al 2020. Aquesta ha estat una iniciativa de la Comissió Europea en col·laboració amb el Comitè de les Regions que representa més de 60 milions de ciutadans.

Entre les ciutats signants del pacte n'hi ha més d'una seixantena de catalanes. La implicació ha estat molt important en el cas dels municipis de la demarcació de Barcelona, ja que a través d'un acord amb la Diputació s'hi ha sumat tots els seus ajuntaments. Una conseqüència d'aquest compromís és el fet que el document del Pacte entre Alcaldes s'ha redactat en les llengües oficials de la UE i també en català.

Coincidint amb la cerimònia, avui s'ha inaugurat el lloc web del Pacte entre Alcaldes (http://www.eumayors.eu/), que funcionarà com a portal de la xarxa de ciutats i estructura de suport tant dels ajuntaments com dels ciutadans que hi participin. El web ofereix notícies i fotografies de les activitats del Pacte, com també informació sobre les ciutats que hi participen.

La signatura del Pacte s'ha celebrat en el marc de la 3a Setmana Europea de l'Energia Sostenible, que té lloc fins el proper dia 13 de febrer.

Font: Jornal.cat