5.2.09

La proposta del calendari escolar porta Maragall a demanar implicació empresarial en la conciliació

La proposta de modificació del calendari de vacances dels nens afecta els pares. De fet les principals crítiques a la proposta han estat per aquest fet juntament amb la manera d'haver llançat la proposta sense cap mena de participació o contrastació prèvia.

Si bé sempre s'ha considerat que les vacances escolars d'estiu són massa llargues per als infants, el cert és que resulta més fàcil per a les famílies fer-se'n càrrec coincidint amb les vacances laborals de l'estiu que en qualsevol altre moment.

Això implica diàleg i solucions per a les famílies. I les solucions existeixen però impliquen despeses econòmiques que poden repercutir en els ajuntaments.

En altres països, com a França mateix, ja hi ha una tradició de distribuir millor les vacances escolars i laborals de manera que fins i tot permet una millor redistribució de l'activitat turística. Però és clar que un canvi no s'improvisa i cal generar acords entre les parts i posar-hi els recursos i les complicitats necessàries.

No s'ha fet bé llançant la proposta sense haver travat les mínimes complicitats. Per això, ara el conseller d'Educació ha hagut de matisar i ha afirmat que considera indispensable la implicació de les empreses perquè flexibilitzin els horaris per poder facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.

Si el comportament de les empreses és imprescindible potser també se les podia haver convocat a abordar el problema i parlar-ne conjuntament amb tots els grups d'interès. La Responsabilitat Social és més productiva si ve d'un convenciment i d'un compromís lliurement assumit.

Maragall demana als empresaris col·laboració per conciliar feina i família

L'anunci que la Generalitat estava estudiant modificar la distribució de les vacances escolars ha generat un considerable terrabastall. Dos dies després de l'anunci, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, continua concretant els aspectes de la iniciativa. La proposta consisteix a avançar una setmana el curs escolar i que aquests dies passin a ser festius al febrer. L'objectiu: millorar la conciliació de la vida laborar i familiar. El conseller, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha demanat als empresaris que s'impliquin i siguin "flexibles" a l'hora d'acceptar peticions de vacances fora dels mesos habituals.

Font: 3cat24.cat


Aquesta reflexió ha estat publicada a Jornal.cat