22.11.08

Restaurants i xefs se sumen al boicot a la tonyina vermella


· Consumidors i restaurants de tot Europa donen suport al boicot de WWF al tonyina
· Un restaurant català de màxim prestigi s'hi afegeix, el del xef Sergi Arola · També cadenes de supermercats com Auchan i Carrefour


Consumidores y restaurantes de toda Europa apoyan el boicot de WWF al atún rojo Consumidors i restaurants de tot Europa recolzen el boicot de WWF al tonyina
Ecoticias.com (Enviado por: ECOticias.com ) , 21/11/08, 12:00 h Ecoticias.com (Enviat per: ECOticias.com), 21/11/08, 12:00 h

Prop de 16.000 ciutadans de 149 països s'han unit, entre d'altres, a un gran nombre de restaurants, xefs i supermercats europeus en el boicot de WWF al tonyina.
Els consumidors han signat una petició, que es lliura avui a la reunió de l'ICCAT, renunciant al seu ús fins que les poblacions es recuperin, estiguin sota control i siguin gestionades de forma sostenible.
Un prestigiós cuiner català ja s'ha sumat a aquesta iniciativa per a la conservació d'aquesta espècie en perill:
Sergi Arola, des del seu restaurant Sergi Arola Gastro, destaca: "La tonyina vermella es trobava entre els productes estrella en la meva cuina des de fa anys. Tanmateix, la seva crítica situació m'ha portat a retirar-la de la carta per a saber que els meus clients podran seguir gaudint d'aquest menjar en el futur ". I afegeix: "crec que és el meu deure moral i la meva obligació. Aquesta actitud la faig extensiva a d'altres productes en similars circumstàncies i, molt especialment, al tauró, animal imprescindible per a l'equilibri del medi marí, tal com el coneixem ".