1.9.08

Risc aeronàutic?


Noves notícies apareixen sobre la seguretat aeronàutica. No creiem que calgui creure tot el que es diu en un moment com aquest perquè pot haver-hi molts interessos. Però en tot cas les companyies haurien de fer un esforç de transparència per tal de -quan sigui el moment- mostrar els seus arguments i les seves proves al voltant de la seguretat.



Pilots de Ryanair denuncien que els racionen el combustible de seguretat
La companyia ho fa per l'augment en el preu del carburant

Segons un article que avui publica The Sunday Times, la companyia aèria Ryanair raciona el combustible de seguretat per estalviar despeses. El diari cita un document intern dels pilots de la companyia al qual diu que ha tingut accés i on manifesten que l'empresa retalla el dret discrecional del comandant de l'avió de demanar carburant addicional. Segons les mateixes fonts, el pilots denuncien que la mesura pot comprometre la seguretat dels passatgers.

La normativa europea estableix que cada avió comercial ha de transportar un càrrega de contingència equivalent al 5% del combustible que necessita un vol, per poder afrontar situacions com una desviació imprevista a un aeroport alternatiu. A més, els pilots tenen el deure de sol·licitar més carburant per motius meteorològics o bé per desviacions de la ruta. Segons el document intern, els pilots de Ryanair tenen un límit de 300 quilos de carburant addicional, el preu del qual són 227 euros. Qualsevol demanda de més combustible, diu el text, ha de ser una 'excepció'.


Font de la notícia: Vilaweb.cat


Recentment, hem publicat aquestes dues reflexions al voltant de l'afer:


Retallada de costos i qualitat en les companyies aèries
Quan van aparèixer les companyies de baix cost, va córrer el rumor que aquestes solament podien construir la seva oferta de valor a partir d'un estricte estalvi de despeses el qual comportaria una minva en la seguretat dels aparells [...]


Gestió aeroportuària i competència entre territoris
Fa uns dies que està a l'aire una notícia que serà efectiva a partir de l'any que ve i que fa referència a la quasi segura possibilitat que Ferrovial es vegi obligada a vendre tres aeroports [...]


Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS