2.9.08

Les ONG que no inverteixin èticament poden perdre el suport públic, segons una enquesta

Una enquesta portada a terme a Regne Unit, encarregada per la Fundació Charity Project, demostra que el 52% de la població d'aquest país seria poc inclinada a fer donacions a una ONG que estigués actuant en contra dels seus principis.

Europa Press (01/09/2008)El 91% de les persones interrogades convenen que les ONG haurien d'invertir els seus diners de manera ètica o socialment responsable, el que demostra una divergència entre les expectatives de la societat i el nombre d'ONG que actualment inverteixen èticament ja que, segons un estudi de l'Associació de Comptables Noliejats Certificats (ACCA), només el 55% de les ONG britàniques més importants disposen d'una política d'inversió amb criteris ètics.

A l'enquesta realitzada destaca així l'interès creixent de la població anglesa sobre la manera de finançament del tercer sector. "La inversió ètica és un aspecte que cadascuna de les 25.000 ONG angleses que realitzen inversions haurien de tenir seriosament en compte, ja que proporciona al tercer sector oportunitats reals per a arribar a les seves metes", va afegir Peter Webster, Director Executiu d'EIRIS.

En la mateixa línia, a Espanya, la Fundació Economistes sense Fronteres (EsF) valora que només una tercera part de les ONG inverteixen amb criteris ètics. Segons els resultats de l'estudi d'EsF 'Adequació de Demanda i Oferta en Inversió Socialment Responsable a Espanya' a Espanya es necessita una "veritable" tasca de sensibilització entre les organitzacions no lucratives (ONL), perquè considerin la inversió ètica com una opció més d'actuació d'acord amb els seus principis.



Font: Canal Solidari

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS