31.8.08

El passat de les empreses... i dels països... importa!

Fa un any publicàvem un article sobre el passat de les empreses:

El passat de les empreses importa?
El passat de les empreses importa? Segurament no és un dels aspectes més rellevants en la gestió de la responsabilitat social, bàsicament per l'obvietat de no poder-se gestionar! Però tampoc no es pot passar ratlla de manera immediata.

Veient ara la notícia segons la qual Itàlia intenta saldar els deutes del passat amb Líbia, pensem que és un acte de Responsabilitat Social de les nacions i del sector públic procurar posar remei a aquelles accions fetes en el passat que encara minen les relacions d'avui dia. Un Territori Socialment Responsable hauria de mirar de corregir col·lectivament aquests deutes històrics.

Itàlia salda un deute històric amb Líbia pel seu passat colonial
• Berlusconi firma un acord amb Gaddafi que preveu més de 3.400 milions d'euros de compensació
• El cap del Govern italià demana perdó pels abusos comesos durant l'ocupació i la guerra


Més de 3.400 milions d'euros i la devolució d'una magnífica estàtua de Venus del segle II dC Aquesta és la compensació que el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, va posar ahir damunt de la taula per tancar 40 anys de contenciosos oberts sobre el passat bèl.lic i colonial d'Itàlia a Líbia. Una etapa que va deixar un llast de més de 100.000 morts, l'ús del gas tòxic contra la població, la col.locació de mines que encara segueixen provocant danys i expulsions recíproques de ciutadans.


PD: sobre el passat i el perdó, suggerim un breu article de Francesc Torralba titulat "Demanar perdó".

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS