14.8.08

Les 10 empreses més criticades

ECOFACT ha posat bandera vermella a ArcelorMittal, Citigroup, Chevron, China National Petroleum Corporation (CNPC), Exxon Mobil, Nestlé, Samsung, Shell, Total, i Wal-Mart com a les deu empreses més controvertides en matèries ambientals i socials durant els primers sis mesos de 2008. Aquestes empreses han estat criticades per organitzacions no governamentals en el primer semestre de este año.

L’Índex de Risc de Reputación (RRI, per Reputational Risk Index) de l’eina RepRisk d’ECOFACT classifica les companyies segons la mala premsa i les crítiques de les ONG en el treball, medi ambient i la corrupció.

Les principals matèries per les quals han estat criticades han estat els abusos de drets humans i la complicitat empresarial i l’impacte negatiu sobre les comunitats i els ecosistemes.

L’RRI està dissenyat per a ajudar els inversors a avaluar una empresa en relació a qüestions controvertides i els riscos associats.

Per altra banda, una ONG ha elegit Vedanta, Perenco i Samling com les tres empreses que "majors abusos" cometen contra els indígenes. L'ONG de suport als pobles indígenes Survival International ha elegit aquestes empreses com el 'Trio de la destrucció'.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS