29.5.08

Una trucada a favor del medi ambient

Participa-hi i col·labora amb Fundació Terra www.festesentir.com/ecoterra

Si parles català has de saber que l’empresa SDI Media Group està treballant en la millora de la tecnologia de reconeixement de veu i està enregistrant milers de veus de parlants nadius per tot Europa. Una de les llengües enregistrades és el català: només cal trucar a un número gratuït, -trucant des de telèfon fixe o des de telèfon mòbil-, durant un màxim de 20 minuts i repetir les paraules que s’indiquen amb la teva pròpia veu. Participant en aquest programa s'ajuda a fer avançar la tecnologia de reconeixement de veu pel català i, a més, per cada trucada es podran donar 10 € a Fundació Terra per a finançar els nostres projectes ambientals. Per a més informació sobre les accions que es duen a terme des de Fundació Terra pots visitar la secció d'activitats, la de publicacions i la de campanyes.

Fes-te sentir

L'empresa multinacional SDI aportarà diners a Fundació Terra si els ajudes a millorar la tecnologia de reconeixement de veu del català. Si compleix els requisits, tindrà l'oportunitat de trucar al telèfon gratuït una o dues vegades i li pagaran cada trucada vàlida. Podeu escollir rebre el pagament o bé donar els guanys a la Fundació Terra, que els destinarà a crear consciència ambiental i promoure un ús sostenible dels recursos del planeta.

De què tracta aquesta enquesta?

Els enregistraments contribuiran a desenvolupar i provar la tecnologia de reconeixement de veu per a Microsoft. Aquest és l'únic objectiu d'aquest projecte: s'empren les respostes a l'enquesta pel seu valor tècnic i no per recollir opinions. Atès que no volen recollir veus cansades, fan tots els possibles perquè les trucades no sobrepassin els 20 minuts. El temps real final pot variar en funció de certs càlculs i la durada de les respostes. Des del 1936, s'ha fet un gran esforç per desenvolupar aquesta tecnologia de reconeixement de veu en el camp de l'anglès. No obstant això, el desenvolupament per a idiomes europeus no ha estat tan extens. Aquesta enquesta tindrà una gran importància en la resolució d'aquest desequilibri i permetrà als usuaris d'arreu d'experimentar noves maneres d'interactuar amb la tecnologia.

Per a més informació: https://festesentir.com/about
Font: www.ecoterra.org/articulos113cat.html

La tecnologia és avui un gran aliat en la diversitat lingüística. Projectes com aquest són de gran interès per a progressar en un camp prioritari en un món cada cop més global! A més, podem fer-ho col·laborant amb una ONG!

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS