21.5.08

'Políticas', un nou llibre de l'expert Antoni Gutiérrez-Rubí que analitza el lideratge en les dones

La primera dona portaveu en el Senat, Carmela Silva, va recomanar a les dones afrontar la vida laboral sense complexos i sense copiar rols

Traduït d'EUROPAPRESS (anar a notícia original)

El creador-editor del bloc Responsabilidad Global (http://www.responsabilidadglobal.com/), AntonioGutiérrez-Rubí, va presentar a Madrid el llibre 'Políticas', en el qual analitza els models de lideratge de diferents dones polítiques.

A la presentació de la publicació van ser-hi la primera dona portaveu en el Senat del grup socialista, Carmela Silva; la responsable de l'àrea d'innovació de BBVA, Elena Álvarez; i la membre de la consultora Índies Electròniques, Carmen Castro.

Durant la seva intervenció, Castro va considerar que el llibre aborda un dels temes "crucials" per a la seva organització: la "visibilització de la disfunció democràtica que existeix". Per la seva banda, Elena Álvarez va destacar que les estructures tradicionals de poder, "marcadament masculines, ja no constitueixen una barrera tan infranquejable", a causa, en part, a la societat de les xarxes digitals. Així mateix, va animar les dones apuntant que la situació actual de comunicació "és l'espai perfecte perquè les dones exerceixin el seu lideratge".

Silva, que va qualificar el llibre com una "aposta clara contra la discriminació", es va centrar a defensar les múltiples formes que existeixen per a lluitar contra la desigualtat de gènere, com per exemple, engegar polítiques de quotes.

A més, va valorar la decisió del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de formar un govern amb més dones que homes i de crear el Ministeri d'Igualtat. La portaveu va recomanar a les dones afrontar la vida laboral "sense complexos" i sense pretendre tenir una "concepció única com dones" ni "copiar rols" perquè cadascuna "té la seva forma d'entendre el món", va afirmar.

POLÍTIQUES

En el llibre 'Políticas' s'analitzen els diferents models de lideratge de les dones polítiques, els instruments de comunicació que utilitzen i la percepció pública de l'activitat d'algunes dones capdavanteres.

L'exemplar recull articles de diferents personalitats femenines com ara Condoleezza Rice, Nancy Pelosi, Hillary Clinton, Cristina Fernández, Michelle Bachelet, Ségolène Royal, Pratibha Patil i Benazir Bhutto.

En ells narren les seves estratègies de comunicació, la seva personalitat i la seva "manera de fer política en contextos dominats fortament per clixés i estereotips masclistes, sexistes i discriminatoris". L'autor també inclou en l'obra una personal reflexió sobre la relació entre dones i política.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS