1.5.08

L'11% dels catalans no poden escapar de la pobresa

• Només un de cada 3 ciutadans que passen penúries aconsegueix millorar la seva situació

• El fracàs escolar dispara el risc de caure en la misèria, segons els experts




S’ha presentat l’informe sobre la dinàmica de la pobresa a Catalunya, elaborat per la Fundació Jaume Bofill per mitjà d’un equip de professors del Departament d’Economia Aplicada de la UAB, i que recull la informació de l’enquesta Panel de desigualtats a Catalunya (PaD).

El PaD recull anualment una informació extensa sobre aspectes centrals per conèixer l’estructura social i cultural de la societat catalana, a més de 2.000 llars del país, en una mostra representativa del conjunt de la població de Catalunya.

És el primer estudi que es fa i es presenta a Catalunya sobre la dinàmica de la pobresa a les llars catalanes a través del temps. El treball posa de manifest les condicions que afavoreixen l’entrada i la sortida d’aquestes llars dels escenaris de pobresa. Presenta els perfils d’aquestes persones amb risc de pobresa persistent, aportant informació quantificada per primer cop que relaciona aspectes de la vida laboral, formació acadèmica, salut i condicions d’habitatge d’aquests individus. que juntament amb el gènere i l’edat permeten disposar dels elements necessaris per impulsar polítiques eficaces de prevenció de la pobresa.

Web de la Fundació Bofill: http://www.fbofill.cat/
Estudi
Notícia al Periódico

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS