3.5.08

El TNC estrena obra crítica amb les ONG

El Teatre Nacional de Catalunya estrenarà el 2009 una obra de Mankell crítica amb les ONG. Si els darrers temps hem assistit a alguns episodis en el sector de les ONG que preferiríem oblidar, ara és una obra de teatre, 'Antílopes', la que denuncia la superioritat i la falta d'integració dels cooperants europeus a l'Àfrica.

Els casos reals, o les opinions en diaris i ara l'art escènic, ens conviden a pensar-hi però no hem d'oblidar que poden distorisionar greument una realitat que majoritàriament està marcada per una gestió i uns resultats molt positius. Una mala gestió en alguna organització, o un motiu per a reflexionar no haurien de restar mèrits, reputació o suports al conjunt de les ONG.

La censura de l'escriptor Henning Mankell (Estocolm, 1948) al colonialisme pseudohumanista, per mitjà de les ONG, dels europeus a l'Àfrica arribarà la temporada que ve al Teatre Nacional de Catalunya amb l'adaptació de la seva obra teatral Antílopes.

De fet, "més que criticar pròpiament la feina de les organitzacions, critica el sistema, les relacions entre Europa i l'Àfrica, i aquest sentit de superioritat nostre", però l'obra no deixa de ser "una crítica ferotge" a les ONG que treballen a l'Àfrica.

Veure notícia al Periódico

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS