17.5.08

CCOO se suma a demanar RSA i insta el sector públic a disposar d'un codi d'RSC

Els sindicats CCOO i UGT van denunciar ahir a Barcelona que les administracions públiques, des de les locals fins a l'Estat, fomenten el treball precari i per sota dels 1.000 euros. El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, va qualificar l'administració de "veritable fàbrica de precarietat laboral".

Com van explicar Coscubiela i Josep Maria Àlvarez, secretari general de la UGT catalana, les administracions públiques externalitzen serveis que contracten a empreses que paguen, algunes, salaris per sota dels mil euros: "No poden dir que veuen amb bons ulls les nostres reivindicacions i no aplicar-les a casa seva, perquè molts salaris de misèria vénen donats per les administracions", va assegurar Àlvarez.

Per la seva banda, Coscubiela va instar el sector públic a realitzar i adoptar un codi de responsabilitat social corporativa respecte a les empreses que treballen per a elles, més exigent pel que fa a la qualitat de la contractació: "No és lògic que ho facin moltes multinacionals i no ho facin les administracions". [llegir notícia completa a l'AVUI]

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS