18.2.08

Crítiques a l'aprovació ara del Consell Estatal d'RSE

Foto del ministre Caldera responent a RSEonline

El govern espanyol ha aprovat la creació del Consell Estatal d'RSE, que estarà integrat per 48 vocals, en quatre grups de 12 membres procedents d'empreses, sindicats, administracions i institucions.

L'aprovació arriba en un mal moment ja que els finals de legislatura i en plena precampanya electoral mai és un bon moment per a una acció que hauria de recollir grans consensos, i més després dels quatre anys de diàleg que hem tingut. La pregunta a fer-nos seria: quatre anys de debat per mitjà d'una superposició de marcs coneguts com les "3 potes", han d'acabar reduïts a una proposta absolutament menor que s'emporta tot el protagonisme i que sembla que s'aprovi per la porta del darrere???

D'altra banda, recordem que ni la filosofia ni l'adscripció a un ministeri com el de Treball i Afers Socials no han suscitat gaire entusiasme ni complicitats, excepte entre els sindicats. Una prova, les notícies que van sortint:

El Gobierno aprueba el Consejo Estatal de RSE para contribuir "a resolver los problemas de la sociedad"

Fundación Empresa y Sociedad considera "una precipitación" la aprobación del Consejo Estatal de RSE

ASEPAM advierte del posible "encaje de bolillos" para contentar a todos con el Consejo de RSE aprobado hoy

Reaccions a la creació del Consell Estatal d'RSE

UGT y USO aplauden la creación del Consejo de RSE con el que se "reconoce" el papel de los interlocutores sociales

¿Cuándo comienza a funcionar el Consejo Estatal de Responsabilidad Social?La respuesta fue ciertamente sorprendente: “No tengo ni idea”, dijo el ministro Caldera

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS