29.12.07

Holanda opta pel software lliure

Si fa un moment ens referíem a l'encert del govern holandès respecte als salaris de les empreses públiques, avui ho tornem a fer, en aquest cas en referència al programari informàtic de les administracions públiques.

El govern d'Holanda ha anunciat la voluntat d'adoptar en tots els sistemes informàtics de l'administració Pública software exclusivament lliure. El govern neerlandès ha fixat per abril de 2008 la data límit per a què les administracions es passin a codi obert.

Això no exclou un dels principis de l'RSE: compleix o explica't, ja que el portaveu oficial del ministeri d'economia, Edwin Scherrenbur, va dir que les organitzacions governamentals podran seguir usant software i formats propietaris (no lliures, en gran majoria de la companyia Microsoft) però hauran de justificar-ho sota aquesta nova política.

Aquests canvis es produirien el proper mes d'abril i a partir d'aquesta data les organitzacions governamentals d'Holanda a nivell nacional hauran de començar a guardar els seus arxius en format ODF (Open Document Format).

El país de les tulipes es referma en el seu paper de territori innovador, malgrat que en el cas d'aquesta iniciativa uns altres països com ara Noruega, Indonèsia i Alemanya ja havien optat per aquest sistema de software lliure implantat en les seves oficines públiques.

Aquesta pràctica té com a objectiu la reducció de costos i finalitzar aquesta eterna dependència que existeix entre els governs i les companyies privades de software.
Holanda, amb aquestes mesures d'estalvi, pretén aconseguir una xifra important, 8,8 milions de dòlars per any.