29.12.07

Els sous de les estrelles mediàtiques

Fa uns mesos vam fer un escrit sobre el salari dels més ben pagats, referint-nos a alguns esportistes amb sous d'escàndol. Ara volem valorar positivament la norma que s'ha promulgat a Holanda per a limitar els sous en els organismes públics.

De fet, ja era vigent una normativa segons la qual les persones directives de les empreses públiques no podien guanyar més que el primer ministre, fet que és absolutament raonable. Una altra cosa és si potser els primers ministres cobren el que els hauria de tocar, però el que no té gaire sentit és que un subordinat seu percebi un salari més elevat.

L'ampliació de la norma suposarà que els presentadors de gran audiència dels mitjans de comunicació públics tampoc puguin superar aquest llistó, fet que pot comportar que algunes estrelles mediàtiques es passin a la privada... Sigui com sigui, algú havia de començar a posar límits en una carrera desenfrenada que altera el sentit de justícia social i la justa correlació entre capacitats-esforç i remuneració.

Des d'aquí, volem comunicar l'enhorabona a les autoritats holandeses pel coratge i l'exemplaritat. La Responsabilitat Social de l'Administració Pública es veu en mesures com aquestes que tenen no solament un impacte econòmic sinó que també comuniquen uns valors a la societat.

Podeu trobar la notícia a:
www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=470275&idseccio_PK=1029&h=071228 (català)

www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=470275&idseccio_PK=1029&h=071228 (castellà)

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS