10.12.07

Compte enrere per al gran debat de l'RS de les ONG


La intervenció judicial a Intervida portarà cua i, a poques hores de la presentació d'un llibre elaborat per uns investigadors privats, gent de sector i també experts de l'RSE no parlen d'altra cosa.

Davant la situació produïda a Intervida, pot ser que hi hagi interès a engegar el ventilador i que tothom acabi rebent un mica. Amb el perill que si les crítiques no disposen de base real es pugui perdre inútilment reputació del tercer sector.

Avui mateix, el president de Càrites Espanya, Rafael del Rio, ha manifestat en el Fòrum de la Nova Societat que advoca per una "gran fiscalització" de les activitats de les ONG. En concret, en ser pregutnat per com repercuteixen les irregularitats detectades en algunes ONG sobre les altres, ha demanant una gran transparència i un gran fiscalització de les activitats que realitzen les ONG.

Respecte a Càrites, ha afirmat que al voltant del 93% dels diners donats va directament als col·lectius atesos: gent gran, immigrants, dones, desocupats, persones discapacitades, ex reclusos, etc. El 7% restant es destina a la gestió de l'ONG. "En una organització que gestiona moltíssims diners és necessari tenir uns gestors i uns professionals permanents", ha dit.

P.S.: vegeu la notícia del llibre sobre el cas Intervida: "Un libro señala irregularidades en la gestión de Intermón Oxfam y la acusa de orquestar un complot contra Intervida" www.europapress.es/noticiasocial.aspx?cod=20071210190108&ch=313

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS