29.12.07

Casaments sostenibles

Un recent escrit parlava sobre la responsabilitat social que també afecta els individus, i un article recent a xarxanet.org proposava la integració de l'RSE a la cultura popular. Totes dues reflexions van en la línia de convertir la Responsabilitat Social en una cultura social, integrada a la comunitat, com a peça clau en la fonamentació d'un Territori Socialment Responsable (TSR).

Els rituals de qualsevol tipus que marquen el pas del temps, els moments significatius de la vida, els moments iniciàtics o el final de la vida... han d'incorporar aquesta cultura. I no ho diem solament per a abastar el màxim de situacions sinó per dos motius:

a) Aquests moments, malgrat el sentit humanístic o religiós, avui suposen un gran moviment econòmic: casaments, defuncions, naixements, etc. en el cicle vital i altres accions festives del cicle anual (carnavals, festes majors, etc.) mouen molts i molts diners.

b) Donada la importància que els assignem, la seva singularitat, i la visibilitat que tenen, esdevenen un exemple i poden marcar conductes en altres situacions més quotidianes.

Ens alegra llegir que a França augmenten els casaments que incorporen unes formes ambientalment més respectuoses. Vegeu en aquest sentit la notícia "La consciència ecològica s'estén per tot França als casaments i els banquets de noces" a:

www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=470196&idseccio_PK=1007&h=071228 (català)

www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=470196&idseccio_PK=1007&h=071228 (castellà)

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS