7.11.07

RSE aplicada a la classe política

La demanda de transparència és creixent a la nostra societat i van apareixent iniciatives diverses que intenten canalitzar aquesta exigència dirigida als diferents sectors.

En el camp de la política, a Catalunya existeix des de fa uns anys una iniciativa, que suposa la transposició d'una iniciativa internacional que, especialment, el que pretén és que els càrrecs electes facin allò que es van comprometre a fer d'acord amb els programes i les campanyes electorals.

El grup català es diu Respolis i en aquest moment està portant a terme una campanya de denúncia dels augments de sous que alguns responsables polítics s’han atribuit després de les darreres eleccions municipals de maig de 2007. El marc legal estableix que cada institució pública (ple municipal, diputació, govern autònom, govern estatal) té plena competència per determinar la quantia dels salaris i dels complements dels càrrecs electes.

El resultat és que, des del moment que han iniciat la seva observació, han descobert i denunciat augments desmesurats de salaris de l’ordre de 30% i 40%. Podeu veure la notícia al Diari de Girona sobre un cas que han pres com a bandera: Croada a Internet contra el sou de Vilert

També en una línia similar pel fet que demanen la transparència dels càrrecs públics, hi ha una altra iniciativa a Catalunya que porta per nom el "trencaclosques". Ens diuen a la presentació que "molts blogs d'alcaldes i altres càrrecs polítics impedeixen afegir comentaris als articles perpetuant així el seu monòleg habitual. Com que la majoria sindica els seus continguts aquí els recollim i oferim la possibilitat d'opinar. Trenquem les closques on sembla que es vulguin tancar."

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS