6.10.07

Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

CCMA, un pas endavant encara controlat pels partits
05/10/2007 · Barcelona

L'aprovació el passat dimecres al Parlament de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals és un pas endavant molt positiu d'un treball que va començar en el seu moment l'exdirector general de Mitjans Audiovisuals, Santi Ramentol, en què hi ha treballat també el CAC, i amb molt bona mesura el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el secretari de Mitjans de Comunicació, Albert Sàez.

Aquest pas decisiu per a la independència dels mitjans públics no ha respost, però, a les primeres expectatives de despartititzar el control dels mitjans públics, i s'ha creat una estructura molt costosa i professionalitzada, que ja tenien al CAC. Però és, indubtablement, el pas endavant més important des de la creació de la Corporació. El fet més destacable de la nova llei és que a partir d'ara l'elecció del director general ja no dependrà del govern, sinó que el triarà el Parlament per majoria de dos terços.

El que cal demanar ara és rigor i independència del CAC, evitar pactes inconfessables per convertir els 12 càrrecs del consell i els 21 dels assessors en una menjadora més, disciplinada dels partits polítics. Hi ha moltes sospites en aquesta línia.

Homes independents i de coneguda trajectòria professional com el conseller Tresserras i el secretari Albert Sàez són la millor garantia del joc net de la constitució d'aquest nou organisme.

Esperem que amb aquesta nova llei, els nous organismes que es crearan i el decisiu nou director general faran que les emissores de ràdio i televisió d'aquesta corporació, i sobretot TV3, surtin de la desorientació i manca de línia nacional demostrada en els últims dos o tres anys.

Convé, doncs, que els homes i les dones que composin el nou consell de govern i el consell assessor siguin plurals, professionals de reconeguda vàlua i trajectòria i desacomplexats nacionalment. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha de ser una eina de la reconstrucció nacional del país, amb respecte per totes les opcions, però sense perdre la seva funció primordial: la defensa de la llengua, la cultura i el país.

Font: Tribuna Catalana

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS