1.10.07

Fem C, la primera festa de la cooperació catalana


Les ONG fan un paper fonamental tant en la cooperació al desenvolupament com en la sensibilització de la ciutadania dels països del Nord. Donat que de vegades apareix el fantasma de la mala gestió d'algunes entitats no lucratives, cal fer valer l'alt nivell de gestió i d'aportació d'un gran valor a la societat per part de la gran majoria de les organitzacions, les quals cada cop més han millorat els seus models.

És per això que ens plau reproduir aquesta notícia de la Festa de Cooperació Catalana (extreta de Canal Solidari):

Entitats dedicades al desenvolupament i la solidaritat a Catalunya es troben el proper 6 d’octubre al Parc de la Ciutadella de Barcelona en una trobada que pretén sensibilitzar la societat de la tasca d’ONG i institucions en cooperació.

Redacció (27/09/2007) El Parc de la Ciutadella de Barcelona acollirà el proper 6 d’octubre la primera Festa de la Cooperació Catalana, una iniciativa que pretén aplegar nombroses entitats de tot Catalunya que treballen en l’àmbit de la cooperació perquè intercanviïn experiències i puguin donar a conèixer els seus projectes a la població.

La trobada, organitzada per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), oferirà actuacions musicals, activitats per a grans i petits, exposicions i debats, així com l’oportunitat de conèixer la feina de totes les organitzacions que treballen en l’àmbit de la cooperació i que explicaran els seus projectes a la mostra d’entitats que s’instal·larà al Parc de la Ciutadella.

L’objectiu, expliquen des de l’ACCD, és “donar a conèixer a la ciutadania les activitats que es duen a terme des de Catalunya en aquest àmbit, tant des de l’administració com des de la societat civil”. “La festa incidirà en el context i la situació dels països del Sud que motiva la necessitat de la cooperació, sobre el perquè cal cooperar i com cal fer-ho, entenent que la pedagogia ha de ser un eix transversal d’actuació”, afegeix l’organisme català.

Per a això, l’ACCD ha preparat per a tota la jornada un espai de debat a l’Hivernacle del parc on, mitjançant vàries taules rodones, s’aprofundirà en qüestions com les bones i males pràctiques en la cooperació al desenvolupament i en l’ajuda humanitària. En aquest context, els participants també podran conèixer algunes propostes de participació en projectes a països empobrits.

A la resta del Parc de la Ciutadella, i durant tot el dia, es podrà gaudir d’actuacions musicals amb ritmes afroperuans, dels Balcans, de l’Àfrica occidental i de bandes com La Troba Kun-Fu, entre d’altres. Els nens i nenes podran conèixer altres cultures a la haima dels contes del món i participar en altres activitats per saber què són els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. La colla castellera dels Capgrossos de Mataró, per la seva banda, convidaran a tothom a participar en la construcció del que serà el Castell de la Solidaritat.


Festes amb gust solidari

Aquesta és la primera vegada que a Catalunya s’organitza una trobada per mostrar la feina dels actors de la cooperació catalana en el seu conjunt. No obstant això, cada cop és més freqüent aprofitar festes popular i dates significatives per apropar a la població la realitat de les organitzacions i dels països del Sud.

Fa només uns dies, amb motiu de les festes de la Mercè a Barcelona, nombroses entitats socials i de desenvolupament van poder explicar els seus projectes a la ciutadania, amb diversos estands a la plaça Catalunya de la ciutat. En unes setmanes, per exemple, diverses entitats s’aplegaran també a Manresa i Lleida, al IX Fòrum de la Solidaritat i el Solidàrium 2007, respectivament.La Festa del Comerç Just, la proposta d'Un Dia per a l'Esperança d’Intermón Oxfam i la Festa de la Terra són exemples d’altres trobades d’aquest tipus a Catalunya.



Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS