18.8.07

Noves dades obre el cas Intervida


Llegim que "la jutge ha optat per transferir el cas a l'Audiència Nacional per evitar dilacions en la seva tramitació i, després d'analitzar la documentació a la qual ha tingut accés, considera en el seu acte que "fins al moment l'única activitat real que ha realitzat i realitza la Fundació Privada Intervida és la de captar diners dels seus padrins". La magistrada considera que "no s'ha fet cap seguiment ni control" per veure si aquests diners es dedicaven "realment" a millorar "les condicions de vida del sector de la població més necessitat".


Segons destaca la notícia, destinaven els diners al sector bancari i a la construcció. Per la titular del jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona, amb l'estructura d'aquesta organització, els seus fundadors tenien com a objectiu obtenir capital a través de diverses societats a Espanya, Guatemala i el Perú "per destinar-lo al món empresarial i, més concretament, als sectors de la construcció i immobiliari i bancari". En aquest sentit, destaca la "sagnant creació de col·legis d'elit, no precisament per a menors desafavorits a Guatemala, Las Lagunas i San Mateo i al Perú", lluny dels usos per als quals els padrins de la fundació havien aportat les seves participacions econòmiques.


Es fa difícil de concebre com la tercera ONG més gran de l'estat espanyol ha pogut, si es demostren certes les acusacions, ha pogut crear un monstre tal, capaç d'enganyar a partir de la solidaritat.


Reiterem la importància de no crear cap desconfiança envers el conjunt del moviment no lucratiu i específicament de les ONG. Aquesta és una situació puntual, amb noms i cognoms, i que, com hem anat dient, sempre havia generat una certa incomoditat a les altres organitzacions solidàries, no perquè se sabessin les pràctiques il·legals (si realment s'acaben demostrant) sinó per l'ús de pràctiques que les altres organitzacions no consideraven prou ajustades al Codi Ètic del sector.


Amb el desig que al final del procés les ONG en surtin públicament reforçades i mantiguin plenament la seva legitimitat, us convidem a llegir la notícia a El Periódico: La jutge del cas Intervida qualifica de ''sagnant'' la gestió dels responsables de l'oenagé


Escrits sobre RSO (RS de les Organitzacions no lucratives)




Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS

1 comentaris:

F. Xavier Agulló ha dit...

Em preocupa enormement el curs del procediment contra Intervida. Cada cop queda més clar que no hi ha hagut cap malversació (queda ja quasi evidenciat amb l'entrevista d'un dels administradors a El Periódico). Atenció però amb la frase de Miret: "Els anteriors gestors van actuar com una empresa privada". I jo em pregunto... i què?

La premsa pot mentir, la judicatura prevaricar, la política jugar a ser Déus... si és així, algú creu que els passarà res a elles? Mentrestant l'entitat ha perdut un 20% d'afiliació. Aquí rau la responsabilitat social del nostre estimat sistema judicial.