30.5.07

El PSOE impulsarà la Responsabilitat Social en les empreses públiques municipals

El seu programa marc municipal inclou introduir en totes les empreses públiques municipals un codi ètic de conducta, l'aplicació dels criteris de responsabilitat social i l'elaboració de balanços socials

Font: Servimedia

Els 2.329 ajuntaments en els quals el PSOE va obtenir ahir la majoria absoluta tenen com repte impulsar la responsabilitat social, tal com s'afirma en el seu programa marc municipal. Així, haurien d'introduir en totes les empreses públiques municipals un codi ètic de conducta i l'aplicació dels criteris de responsabilitat social.

Entre les bones pràctiques que està previst adoptar figuren "la creació de xarxes locals entre els agents socioeconòmics, que redundin en la millora del benestar social i la sostenibilitat del territori", a més d'intentar aconseguir una identificació adequada i positiva entre les empresa i la societat.

Les empreses públiques municipals que depenguin d'ajuntaments socialistes tindran un control sobre la cadena de proveïdors i subcontractistes, desenvoluparan pràctiques mediambientals focalitzades en l'ús d'energies renovables, la gestió de residus i el tractament d'aigües, entre altres aspectes.

Finalment, aquestes entitats elaboraran memòries de responsabilitat social, que incloguin indicadors i objectius tals com l'aplicació de polítiques d'igual de gènere i no discriminació, les accions socials que realitzen, polítiques a favor de col·lectius en risc d'exclusió, i pràctiques d'eficiència energètica.