19.3.07

Ara toca el "diàleg social", la tercera pota

El govern espanyol va anunciar tres potes per a afrontar el debat sobre l'RSE. Les dues primeres van ser la subcomissió parlamentària (que va donar lloc al Llibre Blanc) i el Fòrum d'Experts (que fa dos anys que es van reunint).

Ara toca la tercera pota, el diàleg social, en el qual s'ha considerat d'incorporar-hi l'RSE com a tema de l'agenda. Però la Taula Diàleg social en matèria d'RSE, composada pel govern central, l'empresariat i els sindicats, s'ha anat retardant. Tot i així, el director general d'Economia Social del Ministeri de Treball, Juan José Barrera, afirma que "probablement a final d'abril ja tinguem unes conclusions".

Les diferents iniciatives hauran servit per a evitar fer passos en fals, massa duts per una manera fàcil d'entendre la política basada el la norma. S'haurà evitat, per exemple, una legislació precipitada i prèvia a la comprensió del fenomen per part dels legisladors.

Però amb la subcomissió ja va ser suficient per a aquest objectiu. I ara el dubte és si, fruit de les tres potes, arribarem a temps de fer alguna cosa durant el que queda de legislatura. Que no sigui que les presses d'última hora donin com a resultat alguna actuació o mesura precipitada, de les que fins ara s'havien aconseguit aturar.

Veure notícia