17.6.06

RSE i nous lideratges empresarials

Hores d'ara, si més no en el discurs, ja és força assumit que la RSE no és un enfocament de gestió únicament per a les grans empreses, sinó que també afecta les Pimes i fins i tot qualsevol altre organització ja sigui pública o social.

Tanmateix, no n'hi ha prou amb la generalització d'una certa consciència o d'algunes bones pràctiques entre les empreses i organitzacions, sinó que cal garantir-ne la plena vinculació estratègica i l'alineació de les persones.

Difícilment trobarem una empresa socialment responsable que només ho sigui per la via de l'anàlisi de mercat. Estaríem davant d'opcions difícilment creïbles. I tindrien poques garanties de sostenibilitat si hi manca per complet una vocacionalitat o una convicció personal, és a dir, si les decisions són sobretot formals però no hi trobem de manera subjacent l'interès per la descoberta de nous models de negoci i de relació que satisfaci de manera creixent totes les parts i la sostenibilitat del propi entorn.

És per això que la formació dels líders empresarials s'ha de constituir com un dels eixos més rellevants per al triomf de l'RSE i en aquest sentit són benvingudes les iniciatives per part de moltes escoles de negoci que han tingut la visió de comprendre que l'RSE forma part de l'excel·lència de les empreses de futur. També les universitats i els altres espais formatius dels professionals de demà hi haurien d'incidir d'una manera fonamental.

Felicitem en aquest sentit la tasca de la Jove Cambra que, tant a Catalunya com arreu del món, promou l'esperit emprenedor entre els joves i els valors socials que els han d'acompanyar en les seves carreres i projectes professionals.

Els propers dies 7 a 9 de juliol tindrà lloc a Vilafranca del Penedès el 9è Fòrum de Joves Emprenedors, una acadèmia de formació directiva promoguda per aquesta federació mundial de joves líders i emprenedors. Divendres 7 tindrà lloc la Conferència Inaugural, "RSE, de guanyar diners a generar riquesa", a càrrec de Josep Maria Canyelles.

Més informació: www.jcivilafranca.org/forum
Nota "La universitat i el repte de formar futurs professionals responsables"

Nota posterior: JCI Members Train at Catalonian Academy The Ninth Catalonian Academy opened on Friday, July 7, at the Domo Hotel in Vilafranca. Its objective was to help participants develop managerial skills and enhance their leadership and teamwork abilities. JCI World President Lars Hajslund, from Denmark, took part in this event, which was organized by JCI Vilafranca del Penedès and promoted by JCI Catalonia. At the Opening Ceremony, Academy participants had the opportunity to listen to JCI President Hajslund, who spoke about motivating young people. Josep María Canyelles, an expert on Corporate Social Responsibility (CSR), was another keynote speaker. The general public was invited to attend the opening ceremony and the lectures on Friday.