18.3.18

Signeu la iniciativa MinoritySafepack per la diversitat a Europa


A la Unió Europea hi ha
uns 50 milions de persones
que pertanyen a una minoria nacional o a comunitat lingüística minoritària.




Aquest és un dels secrets d'Europa més ben guardats

Contribueixen fortament a la diversitat lingüística i cultural d'Europa. Juntament amb altres europeus volem definir el futur d'Europa; un futur en el qual no només es tinguin en compte les grans llengües o cultures dominants, sinó també les minories. Per tant, volem protecció i suport per a la preservació de la nostra identitat. Això és el que la Minority SafePack Initiative demana.


Les minories fan que Europa sigui més rica.
Firmeu la petició i ajudeu a proporcionar un futur millor per a les minories nacionals i comunitats lingüístiques d'Europa!


Per què donem suport a la Iniciativa Minority SafePack?
El lema de la Unió Europea és "In varietate concordia - Units en la diversitat". El propòsit de la Iniciativa Minority SafePack és encoratjar la Unió Europea a complir el seu lema i millorar la protecció de les persones que pertanyen a minories nacionals i lingüístiques i reforçar la diversitat cultural i lingüística a la Unió. La Unió Europea ha ignorat aquestes sol·licituds massa sovint en el passat i ha deixat que les qüestions de la minoria siguin abordades a nivell d'un Estat membre o per altres organitzacions internacionals.

Què volem?
Volem que la Unió Europea es responsabilitzi i es converteixi en un autèntic promotor de la diversitat cultural i lingüística a tot Europa. Volem que els criteris de Copenhaguen sobre la protecció dels drets de les minories siguin observats també pels Estats membres de la UE.

Què proposem?
La iniciativa Minority SafePack inclou onze propostes originals, nou de les quals van ser registrades per la Comissió Europea:
  • Recomanació de la UE per a la protecció i promoció de la diversitat cultural i lingüística
  • Programes de finançament per a petites comunitats lingüístiques
  • La creació d'un Centre de Diversitat de la Llengua
  • Que els objectius dels fons de desenvolupament regional de la UE incloguin la protecció de les minories nacionals i la promoció de la diversitat cultural i lingüística
  • Recerca sobre el valor afegit de les minories a les nostres societats i a Europa
  • Aproximació de la igualtat de les minories apàtrides, com els gitanos
  • Una llei europea de drets d'autor, de manera que es pugui gaudir de serveis i emissió en llengua materna
  • Llibertat de servei i recepció de continguts audiovisuals a les regions minoritàries
  • Exclusió de blocs de suport regional (estatal) per a la conservació de la cultura minoritària, els mitjans de comunicació i el patrimoni cultural.

La iniciativa MinoritySafepack està recolzada per l'Intergrup del Parlament Europeu per les Minories, les Comunitats Nacionals i les Llengües.

Som molt a prop, ja tenim 840.000 signatures, però necessitem 1.000.000 i només tenim 3 setmanes. Ens hi juguem molt i tot depén de vosaltres: aquesta oportunitat no es repetirà! Si us plau, signeu i compartiu la iniciativa.

Demanem a la UE que adopti una sèrie de mesures jurídiques per millorar la protecció de les persones pertanyents a minories nacionals i lingüístiques i per reforçar la diversitat cultural i lingüística a la Unió, incloent-hi polítiques en els àmbits de les llengües regionals i minoritàries, de l'educació i la cultura, els continguts audiovisuals d' altres mitjans de comunicació, així com suport regional i estatal.

Per informar-vos, signar i compartir aneu a http://www.minority-safepack.eu/. Feu-ne difusió entre les vostres xarxes!





Signeu: http://www.minority-safepack.eu/#sign_in