15.4.18

Josep Maria Canyelles anirà publicant microvídeos sobre paraules incloses en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides ens proposen 17 reptes per a assolir fins a l'any 2030.

Per contribuir al seu coneixement des d'una perspectiva diferent, Josep Maria Canyelles, expert en Responsabilitat Social, ha començat a publicar microvídeos sobre l'etimologia de les principals paraules a què els ODS fan referència i en els propers mesos les complementarà amb altres com la pau, l'ètica, la sostenibilitat, la responsabilitat, l'energia, la pobresa...

Segons l'autor, intento fer-ho aportant un coneixement que pugui ser interessant per a comprendre millor el significat actual i comparant sempre que és possible entre diferents paraules o amb mots germans de llengües properes.

Els anireu trobant al blog Responsabilitat Global amb l'etiqueta: [mots responsables]. Alhora, en aquesta pàgina s'aniran enllaçant per ordre vinculats al logo de cada ODS.

Hi ha moltes paraules per fer... Si teniu interès en algun mot en concret que encara no hagi fet i voleu que m'hi avanci, estaré encantat de correspondre-hi!


Pobresa
Fam
Salut
Dia Internacional del Petó 
Dia Mundial de la Bicicleta
Educació
Matemàtiques

Dia Internacional de les Dones (gènere, dona, muller)

 

Aigua
Energia
Treball
Decent
Creixement
L'economia (eco-)

Indústria
Innovació
Reducció
Ciutat
Comunitat
Sostenible
Producció
El consum

Clima
L'ozó
Oxigen
Mar
Oceà
La platja
La posidònia
Vida
Ecosistema
Terrestre
Herbes de Pasqua
Pau
Justícia
L'escepticisme
El dret i regir de manera justa
El ioga 
Sant, sagrat, sancionar
Aliances
Assolir