13.6.17

Munté anuncia que el futur Pacte per la Reforma Horària es compromet a assolir l'Objectiu 2025

  • La consellera ho ha dit aquest migdia a Barcelona en el marc de la presentació de la 4a Setmana dels Horaris que tindrà lloc del 12 al 18 de juny
  • La consellera de la Presidència anuncia que la signatura del Pacte tindrà lloc previsiblement al juliol i té la voluntat de recollir tota la feina feta fins ara i avançar en les eines per aconseguir la racionalització horària
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha anunciat que el futur Pacte per la Reforma Horària es compromet a assolir el què s’anomena l’Objectiu 2025, “un propòsit en què les institucions i organitzacions promotores es comprometen a impulsar una nova cultura dels temps de les organitzacions a favor de models més eficients i flexibles”. Munté ho ha dit aquest migdia en el marc de la presentació de la 4a Setmana dels Horaris, del 12 al 18 de juny, que ha tingut lloc al Museu d’Història de Barcelona on es troba el gran rellotge de Barcelona que va estar penjat i en funcionament durant 300 anys a la catedral. En l’acte, també hi  han participat l’escriptor i autor del llibre D’on trec el temps, Màrius Serra, el sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Reforma Horària, Salvador Cardús, i el treballòleg i diputat al Parlament de Catalunya, Fabian Mohedano.

La consellera Munté ha explicat que previsiblement al juliol tindrà lloc la signatura del Pacte per la Reforma Horària, un acte presidit pel president Carles Puigdemont que tindrà lloc al Palau de la Generalitat i que comptarà amb el suport dels diferents actors que fins ara han participat en els treballs del Consell Assessor per a la Reforma Horària. Segons Munté, el Pacte per la Reforma Horària “avança a bon ritme i amb passes segures” i té la voluntat de recollir tota la feina feta fins ara i avançar en les eines per aconseguir la racionalització horària. La consellera ha explicat que després de tres anys i mig de treballs ara el canvi qualitatiu és que “entenem que ens hem de posar d’acord sobre un canvi tan important que té conseqüències positives entre tots”.
La titular del Departament de Presidència ha assenyalat que una de les virtuts del Pacte que se signarà és la seva “enorme transversalitat” ja que “ens afecta a tots”. Segons Munté, “racionalitzar els temps, fer-los més humans, més saludables i lluitar contra les desigualtats econòmiques i de gènere es pot fer amb un canvi d’horaris”. El repte, per la consellera, és “consolidar el temps com a mesura de llibertat i benestar”.  “L’increment del teletreball, l’avançament de la jornada laboral o el fet que la competitivitat no pot estar lligada a la permanència del lloc de treball” són algunes de les mesures apuntades per la consellera que s’inclouran en el Pacte.
4a Setmana dels Horaris
La consellera Munté també ha presentat la 4a edició de la Setmana dels Horaris que té lloc del 12 al 18 de juny i que, a través de diversos actes té com a objectiu “visibilitzar i parlar de la reforma horària” en diferents àmbits de la societat. Podeu consultar totes les activitats de la Setmana dels Horaris a http://www.reformahoraria.cat/programa2017.
La Reforma Horària
La Reforma Horària és una iniciativa ciutadana que impulsa canvis horaris perquè puguem gaudir de més llibertat en la gestió del nostre temps. Aquesta iniciativa es presentar el gener del 2014 i el juliol del 2015 es va crear el Consell Assessor per a la Reforma Horària. El passat 10 de març es va validar el document Bases per a l’Impuls del Pacte per a la Reforma Horària i fa pocs dies el Consell Assessor va concloure els seus treballs.

Versió pdf i html:
Font: GenCat