26.7.16

Les cooperatives amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible



L’Aliança Cooperativa Internacional ha decidit que enguany la celebració del Dia Internacional de les Cooperatives (DIC) anirà lligada als Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides aquest 2015.


L’acte va ser presidit per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i va comptar amb la presència del president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Perfecto Alonso.

Durant l’acte es va fer la lectura del manifest de l’Aliança Cooperativa Internacional, que aquest any s’ha dedicat a mostrar la contribució de les cooperatives en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.




Els assistents a l’acte van podert visitar l’exposició “Les cooperatives amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible” una composició infogràfica que recull indicadors d’èxit del model cooperatiu alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. D’aquesta composició se van fet miniatures que es van repartir als assistents de l’acte i que es poden trobar en format digital al web aracoop, tant les miniatures com la composició original.

aracoop és un programa marc de cooperació público-privada, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, amb la participació de la Confederació i les Federacions de cooperatives i amb la col·laboració de més de 100 institucions públiques i privades implicades en la creació i creixement d’empreses de l’economia