17.6.16

Compromís personal i professional en la Reforma horària

Aprofitant que la setmana passada va tenir lloc la Setmana dels horaris, organitzada un any més per la Iniciativa per la Reforma horària de Catalunya, em plau formalitzar el meu compromís personal i professional en aquesta matèria.

Si bé ja anteriorment he publicat articles i reflexions de suport a la iniciativa, ara m'agradaria anar més enllà des del punt de vista operatiu i establir un compromís clar en el sentit de promoure uns horaris més racionals i adaptats a la Reforma horària des de tots els espais on particularment tingui capacitat d'incidència. Això també implica una adaptació des del punt de vista personal, que gradualment vaig portant a terme amb la voluntat d'aplicar-ho plenament a partir del setembre del 2016, aprofitant la tornada al ritme normal, que enguany voldré que sigui amb una nova normalitat.

Els treballs dels Parlament de Catalunya i de la Iniciativa per la Reforma horària situen el moment d'inflexió en el setembre del 2018. És bo i convenient que des de la societat civil anem avançant-nos al moment en tot allò que estigui a les nostres mans, ja que en gran mesura el canvi és més cultural que legal, si bé caldran tot un seguit de mesures administratives per a assegurar que el marc institucional està plenament alineat i ho afavoreix.

Entre les primeres accions significatives que podem comunicar, hi ha els horaris del programa RSE.Pime, en el marc del compromís també manifestat per Respon.cat, i que forma part d'un mostra de voluntat i de fer les coses gradualment, amb possibilisme i trobant les millors maneres de fer el pas:



Articles publicats sobre la Reforma horària:
Altres informacions publicades sobre la Reforma horària: