2.4.16

Quina cosa més complicada, això del Metro de Madrid! @metro_madrid

Vaig haver de comprar un bitllet senzill i em va estranyar la lentitud i cues a les màquines. Però encara més lent vaig anar jo quan vaig veure que resulta que per comprar un simple bitllet has de fer constar fins a quina estació viatges.

A banda de la complicació d'aquest mecanisme, em pregunto què passa si quan ja sóc a dins, rebo una trucada que m'obliga, per exemple, a baixar un parell de parades després. Cometré una il·legalitat? No podré sortir? Em poden detenir i vilipendiar per ser un mal ciutadà?  Hauria de dir-ho al primer vigilant que trobi? Hauré de comprar un bitllet complementari? Bestial!

Però al damunt, resulta que en el bitllet no hi consta l'import que has pagat, de manera que no pots portar el control de despeses, o facilitar que te'n retornin l'import o posar-lo com a despesa professional.

Si tens paciència -sols per curiositat- i mires al web per trobar quin és l'import, t'adones de com és de complicat. Has de saber a quina zona correspon el recorregut que has fet, i després has de comptar en quantes parades t'has excedit entre 5 i 10, que és el rang en el qual el preu varia. Suposo que la gent del poble deuen tenir-ho controlat però per als forasters és una collonada provinciana i burocràtica. I no sé si il·legal... perquè poden vendre'm un servei i no donar-me un rebut de quan he pagat?